Concerten

Nieuwjaarsconcert 13 januari 2019

Voices of Men and Women

Op zondag 13 januari hebben Mannenkoor Concordia en Vocal Group Nouveau 2019 een muzikale start gegeven met een concert in de goed gevulde zaal Keijenburg.
Wat al eerder aangekondigd was als een concert met contrasten werd op die middag werkelijkheid.
Het mannenkoor beet de spits af met enkele opera en andere klassieke nummers, waaronder het Cantique van Gabrièl Faure in een 4 stemmige mannenkoor setting. Vervolgens kwamen de dames aan bod, zij wisten met een 8 tal moderne nummers de harten van het publiek te raken. Ook de manier waarop zij hun repertoire brengen geeft een extra dimensie aan het geheel.
Het repertoire van Concordia na de pauze zat ook meer in de lichtere hoek. Met o.a. de originele versie van “Die Forelle” van Schubert gevolgd door een 4-tal parodieën hierop. Ook het ritmisch en a capella   gezongen “Oh When the Saints” oogstte veel applaus.
Het 2e deel van Nouveau klonk ook weer als een klok. Met arrangement op nummers zoals “The look of love” van Burt Bacharach, “Your the shunshine of my life” van Stevie Wonder en het prachtige “Proud Mary” van John Fogerty.
Het concert werd afgesloten met een 3-tal gezamenlijke nummers. Als eerste nummer “The Rose” van Bette Midler, gevolgd door “Hallelujah”  van Leonard Cohen, beide nummers werden deels gezamenlijk en deels afzonderlijk gezongen. De uitsmijter van de middag was het nummer “Somewhere” uit de film “The Westside Story”. Een nummer met veel variatie en een daverend slotakkoord, wat ook als zodanig uit de verf kwam.
Als dank van het publiek een daverend applaus.
Zowel het aanwezige publiek als beide koren kunnen terug kijken op een zeer geslaagde middag.

Poster 2019

Hoogtepunten 1945 - 1970 in het 100 jarig bestaan van Concordia

  • 1950 Muziek en zangconcours bij het 30 jarig jubileum
  • ’50 – ’60 Concert reizen Duitsland
  • 1955 Optreden bij bezoek Koningin Juliana aan Roosendaal
  • 1960 40 Jarig jubileum Concordia
  • 1970 50 jarig jubileum